Lovö Magasin

Gårdsbutiken på Drottningholm Öppet Lö-Sö 12-16

Gårdsbutiken och Delin

/img_0609.jpg

I Gårdsbutiken och Delin hittar du handplockade och egentillverkade godsaker som vi gillar och älskar själva!

 

Vår egen småskaliga produktion:

 

CHUTUPS!

Våra Chutups är en härlig sås till grillat och vegetariskt!

Vad är en Chutups?

Det är varken en ketchup eller chilisås eller chutney så det fick bli en chutups helt enkelt.

En Chutups tilverkas av lokala bär och frukter, egenodlad chili och vitlök. Den passar till det mesta, ja kanske till allt som du lägger på din mattallrik. Ett riktigt jäkla gott tillbehör som man snabbt kan bli beroende av! 

VÅR HONUNG!

Nu har vi släppt loss smaklökarna och smaksatt honung som du kan använda till din ostbricka, till desserterna eller i matlagningen! Eller bara sitta lyriskt på en sten i skogen och smygäta skedvis lakritshonungen medan fåglarna kvittrar vackert omkring dig!

VÅRA MARMELADER!

Här blandar vi friskt mellan hetta och spritromantik! Allt för att du inte ska somna över en vanlig fikonmarmelad och tänka att om ändå någon kunde komma på något annat än just en fikonmarmelad.

VÅRA SALTER!

Vi skapar salter efter säsong, vad som finns i skog och mark och i odlingslådorna. Det lilla extra bordssaltet helt enkelt

GOTT FRÅN NOBLE FARMING PÅ ADELSÖ

Härliga grönsaker från Noble Farming på Adelsö. Odlat efter ekologiska principer. Tomater, sallader, vitlök, kål och mycket mer

GOTT FRÅN BONA GÅRD PÅ MUNSÖ!

Från Bona på Munsö får vi härliga ekologiska ägg. Deras hönor bor i flyttbara hönshus och strövar fritt och pickar och ger näring och odlingar på gården. Även majs odlat på Bona.

VÅRA KORVAR!

Lokalt kött så långt det bara går och så en massa roliga kombinationer och sådant som får munnen att vattnas. Vi använder inga konstigheter i korvarna. Bara kött, späck, kryddor, örter, vin och fjälster!

/rodvinskorv-med-kryddor.jpg

SAFT FÖR DRINKAR!

Underbara tradionsrika Mr. Fitzpatricks safter hittar du i vår Gårdsbutik. Vi älskar att göra sommardrinkar av denna saft!