Lovö Magasin

Gårdsbutiken på Drottningholm Öppet Lö-Sö 12-16

Vad händer hos oss!

LOVÖ MAGASIN 2022

Årets ledord är anpassning och omdaning.

Vi lever alla i en gungande värld med många utmaningar och förändringar!

Det har i år varit extra viktigt för oss att ta oss an tiden vi lever i på ett klokt och långsiktigt sätt.

För vår del har det mycket handlat om vår meny.

Det är viktigt för oss att alla våra gäster ska kunna fika och äta på Lovö Magasin. 

Med de många prishöjningar på råvaror och tjänster, insåg vi snabbt att våra härliga och generösa buffeer skulle bli för dyra i år. Dyrt är inte vad vi önskar med Lovö Magasin. Det får inte bli en plats för bara några få. 

Nej, detta är en plats som ska vara tillgänglig för alla. Allt från barnfamiljer till våra äldre gäster. Här ska alla kunna njuta och hänga.

Vi har därfär gnuggat gom och hjärna och skapat en spännande meny med råvaror som andas mathantverk och tradition, men också nytänkande, hållbarhet och mindre svinn!

Utan att avslöja för mycket så kommer det hårda, utsökta brödet att spela en central roll på våra bord.

Vi satsar också på kaffet – genom att erbjuda ännu mera kaffe! Med mera menar vi flera. Flera olika typer av kaffebönor, från jordens bästa plantager, rostade med stor kunskap och kärlek här i Norden. Tillsammans med er, ser vi fram emot att djupdyka ned i specialkaffets magiska värld.

Vi har en hel del event och kaffeprovningar och annat kul i planeringsstadiet.

En annans sak som kan glädja de glada är att det blir ett riktig midsommarfirande i år på Rörby med stångresning, musik och dans för de dansanta och fantastiskt hembakat för de fikasugna. 

När våren går över i försommar så laddar vi glassdisken med vår goda italienska hantverksglass från Nonnas. Den kan vi inte vara utan!

Ni kommer även i år att hitta vår goda, lovögjorda kombucha, skapad tillsammans med Pilar. Och vår härliga Lovöl som ju produceras av genierna på Nyckelbydahl Brygger, finns på hyllan precis som förra året! 

Håll även utkik efter nyheter bland fantastiska folköl från svenska mikrobryggerier.

Vi har möblerat om inomhus i ladan, så att det är plats för flera gäster under regniga dagar.

Dessutom drömmer vi om att fixa en lantbod i det anrika Hönshuset mitt emot ladan.

Ewa kommer ni möta på Rörby som vanligt, men vi vill även presentera ytterligare två viktiga personer i år.

Johan Rutherhagen blir vår kaféansvarige för Lovö Magasin den här säsongen, han kommer generöst dela med sig av sitt kunnande med framförallt kaffet men har även ett stort matintresse.

Johan har de senaste åren jobbat med kaffe i Nordens vassaste kaffestad – Köpenhamn.  “Ett av världens bästa jobb, alla kategorier”, säger han om att vara barista. 

Med kunskap från mikrolrosteriet i Roast Coffee i centrala Köpenhamn, och med ett stort mathantverksintresse, känns Johan som en fantastisk tillgång och viktig medarbetare på Lovö Magasin.

Johan kommer se till att kaffet håller toppklass och det ni hittar på nya menyn är det allra bästa för er, alla våra helt fantastiska gäster!

Förra året var Johan själv en flitig gäst på Lovö Magasin och har sedan ett år tillbaka bosatt sig på Lovön med sin kära familj. Förutom ett gediget intresse för mat och dryck är Johan grafisk formgivare, social entrepreneur och musikälskare. 

Den andra viktiga personen på Lovö Magasin i år, är vår andre styrman efter Johan, Sandra Lydebring. Sandra har funnits med ända från start 2011 när jag drog igång Lovö Magasin. Hon har varit en fantastiskt supportande vän och stamkund och i år får även ni kära kunder, möta av denna varma och inkännande medmänniska och medarbetare när ni kommer till Magasinet. 

Sandra är service och är det något ni gillar, ogillar, undrar, vill veta osv så fråga Sandra.

För övrigt börjar vi nu få ihop ett väldigt trevligt och bra gäng som ska finnas med oss i sommar. Tim och Hugo och Greta är redan igång och resten av gänget börjar när skolorna slutar.

Lite hårdfakta!

Vi utökar årets öppettider på Lovö Magasin, nya tiderna under Juni-Augusti är kl 12–19!

MAJ: fredag – söndag 12-17

SEPTEMBER: fredag – söndag, 12–17 (Mat, fika, glass)

OKTOBER: Om månaden bjuder på finväder ser vi fram emot att hålla öppet några helger även in i denna vacka höstmånad.

Vi är så glada för att kunna hälsa nya och gamla gäster välkomna till ännu ett år på Lovö Magasin och Rörby gård!

Varmt välkomna till säsongen 2022!

/honungsrosor.jpg

BLI MEDLEM I LOVÖ HEMBYGDSFÖRENING OCH FÅ MÖJLIGHET ATT VARA MED PÅ VÅRA MEDLEMSKVÄLLAR I SOMMAR PÅ LOVÖ MAGASIN.

MUSIKQUIS, TRUBADURKVÄLLAR, SMAKPROVNINGAR, SNAPSVISEKVÄLL MED LOUISE HOFFSTEN OCH TINA AHLIN OCH MYCKET MER

/brollop-pa-logen.jpg

DUKTIGA ODLARNA FRÅN NOBLE FARMING PÅ ADELSÖ KOMMER ÄVEN I ÅR KOMMA TILL RÖRBY OCH SÄLJA SINA FINA GRÖNSAKER. VI LÄGGER UT DATUMEN LÄNGRE FRAM!

/noble-farming-gronsaker.jpg

I ÅR BLIR DET ETT RIKTIGT MIDSOMMARFIRANDE! MUSIKER PÅ PLATS, VAR MED OCH KLÄ MIDSOMMARSTÅNGEN, DANS OCH LEKAR OCH SÅNG OCH VI HAR ÖPPET I CAFEÉT PÅ MIDSOMMARAFTON!

/honungsrosor.jpg

/alla-som-vill-far-vara-med-och-kla-midsommarstangen.jpg